sällskapsspel

Tips på roliga sällskapsspel under julen

Julen är en högtid när vi umgås mycket med vänner och familj. Vi äter god mat och byter ofta julklappar med varandra. Många tycker att ett riktigt bra sällskapsspel hör julen till och skratten och glädjen brukar både synas och höras.

Många har sina favoriter bland de olika sällskapsspelen som spelas varje jul och ses som en tradition. Det är liksom inte jul utan dom. Andra satsar på nya sällskapsspel varje jul och det blir nästan en hobby att välja ut det bästa spelet för just den här julen. Oavsett vilket så är sällskapsspel ett trevligt sätt för hela familjen att umgås.

Sällskapsspel som roar hela familjen

Det är inte alltid helt lätt att hitta sällskapsspel som hela familjen kan tycka är roligt men “Ryktet går” är ett fantastiskt kul spel där vinnaren är den som lyckas skrapa ihop flest poäng. Det här spelet kan spelas av 4 – 8 spelare och även om spelet rekommenderas från åtta år kan även yngre barn delta. 

Spelet går ut på att rita ett hemligt ord, när man har gjort det skickas blocket vidare till nästa spelare som ska skriva ner vad den tror bilden föreställer. Nästa person ska sedan rita det som står, skratten brukar eka när man ska tolka bilderna.

“Vampyrjakten” är ett annat spel som kan ge familjen tid tillsammans. I det här spelet drar man ett kort och sedan ska man med ord och gester förklara vad bilden på kortet föreställer. Ett timglas talar om när tiden är ute och det är då dags för laget att räkna ihop hur många kort de klarade av. Så många kort laget klarade av, lika många steg få de hoppa fram på spelplanen. Först i mål vinner såklart.

Sällskapsspelen för de lite äldre

Ett riktigt klassiskt sällskapsspel som finns i många tappningar och teman är “Ticket to ride”. Det fungerar lite som monopol men istället för att köpa gator ska du bygga järnvägar och behöver därför köpa mark. 

Spelet går ut på att bygga de bästa rutterna för tåg och det gäller att spela taktiskt för att hitta de bästa järnvägsspåren i rätt tid. Ett spel som kan pågå under en längre tid och som garanterat roar de flesta. 

I spelet “När då då” sätts dina kunskaper ordentligt på prov. Här gäller det att lista ut när olika händelser tog plats och placera ut dem på en tidslinje. Först till tio kort vinner. Du väljer själv hur långt du vågar gå. Gissar du rätt får du chans till en fråga till men gissar du fel förlorar du alla kort du har vunnit. Spelet kan spelas i lag och skratten brukar bli många när lagen ska diskutera sig fram till rätt svar.

Julen är tiden att umgås

Oavsett om man tycker om att spela något eller flera av alla spännande och roliga sällskapsspel som finns på marknaden så är julen en tid för avkoppling och kvalitetstid att spendera med nära och kära. Se till att koppla av tillsammans och njuta av skön ledig tid ihop.

Vad man sedan hittar på är inte alltid lika viktigt utan just det faktumet att man spenderar värdefull tid ihop är det som verkligen betyder något. Mängder av mysiga julfilmer finns att hitta och titta på tillsammans. Kortspel, lekar och bara samtal över en kopp glögg med lussebullar och pepparkakor är alltid lika trevligt och något som skapar minnen för livet för både stora och små.

1 reaktion på ”Tips på roliga sällskapsspel under julen”

  1. Pingback: Julklapp till pojkvän, de 12 bästa tipsen! »

Kommentarer är stängda.