elscooter

Elscooter-Trenden som är här för att stanna

Få eller ingen kan ha missat det enorma intresset för att skaffa sig en elscooter som finns i Sverige. Det som många också ansåg vara en trend på kort besök har enbart ökat i popularitet för varje år som gått, med andra ord så kan vi helt enkelt slå fast att elscootern är här för att stanna.

Jag köpte min första elscooter för snart 3 år sedan och där och då så var det just innan den totala explosion av elscootrar som vi ser idag. Jag kan också med handen på hjärtat glatt medge att elscootern är en av mina bättre investeringar som jag någonsin har gjort.

För mig som bor i innerstaden och som gärna vill göra mitt liv så enkelt och så smidigt som det bara går (ja jag erkänner att jag är en latoxe) så har elscootern varit räddaren i nöden.

Att slippa behöva vänta på kommunaltrafiken och trängas bland människor på stan eller att behöva komma med andan i högsta hugg till jobbmöten eller till olika fritidsaktiviteter är sedan länge ett minne blott.

Elscootern sparar mig en massa tid

Just den tid och den energi som jag sparar med att ta mig runt på min lilla häftiga maskin är guld värt och smått ovärderligt. Skulle jag någon gång ändå behöva ta kommunaltrafiken så är den också hur enkel och smidig som helst att ta sig med på bussen eller tåget om jag skulle vilja.

Idag så ligger genomsnittpriset på elscootrar på cirka 3500 kronor men där man även kan hitta elscootrar från runt dryga tusenlappen och upp till cirka 15 000 kronor och ibland än mera. Hur mycket man är beredd att investera i sin elscooter är såklart alltid upp till var och en och där priserna alltid varierar utifrån modell, varumärken och om det är någon särskild utrustning eller prestanda som man vill att sin elscooter ska ha.

Min första modell kostade mig strax över 2000 kr och var väl mera av ett test för att jag skulle se om jag blev nöjd eller inte. Jag kan väl lugnt säga att jag blev störtförälskad och bytte efter dryga året upp mig till den modell jag har just nu och som kostade mig drygt 8000 kr.

Vilka detaljer som är viktiga för en i val av elscooter är som sagt alltid upp till var och en, för mig personligen så ville jag ha en lätt modell som är enkel att manövrera, luftfyllda däck med schysst fjädring och en motor (500W) som klarar motlut och mindre uppförsbackar. 

Min modell ska enligt tillverkaren ta mig runt ca 30km på ett fulladdat batteri, om detta stämmer eller inte ska jag låta vara osagt men detta är ändå aldrig något problem för mig då jag ändå åker kortare sträckor på upp till max. cirka 5 km och har för vana att ladda elscootern 2-3 gånger per vecka.

Åk tryggt och säkert med din elscooter

Jag är fullt medveten om att det förekommer en del olyckor med elscootrar och där säkerheten absolut kan behöva förbättras på flera olika sätt. Att riksdagen har tagit upp frågan är också något som jag tycker är bra och att det snarast (förhoppningsvis) kan komma åtgärder och lag som ökar säkerheten och som kan minska antalet elscooterolyckor i samhället.

För min egen del så är det hjälm på som gäller, ett lugnt och kontrollerat åkande på ett torrt och säkert underlag som gäller och då kan jag heller inte säga annat än att jag och min elscooter absolut kommer att hänga ihop i många långa år framöver.

Om du själv går i planerna på att investera i en bra och prisvärd elscooter så är mitt tips att du alltid tar den lilla extra tid och gör din research så noga som du bara kan på förhand. Se över vilka modeller som finns på marknaden och vad alla dessa kan erbjuda dig.

Missa heller inte möjligheten med att läsa produktrecensioner från tidigare kunder. Dessa går oftast att hitta direkt hos respektive försäljares hemsida men där det många gånger finns mera objektiva recensioner att finna via exempelvis Google och Trustpilot.

Vad som också är klokt att på förhand fundera på är vilken budget man har, hur ofta man har tänkt att använda sig elscooter och även till vad och vart som man har tänkt att använda sin elscooter. En och samma produkt kan också finnas till olika pris hos olika försäljare, så glöm heller inte bort att jämföra dessa på förhand om du även vill kunna spara en slant på köpet.