Lösa lån

Lösa dyra lån-så gör du!

Allt fler svenskar intresserar sig för att lösa dyra lån och krediter som man kan tänkas att ha. Anledningen till att många vill samla alla sina dyra lån hos en enda långivare är enkel, här finns nämligen gott om pengar att kunna spara varje månad. Ansökningsprocessen för att lösa lån på nätet är dessutom alltid lika snabb och enkel.

1. Välj den långivare som du har beslutat dig för.

2. Uppge dina personuppgifter och besvara eventuella övriga frågor från långivaren.

3. Signera till sist din ansökan med ditt BankID.

När du ansöker om att lösa flertalet dyra lån och krediter som du kan tänkas ha så gör du detta med ett så kallat privatlån. Ett privatlån är avsett för privat konsumtion, när man som låntagare har blivit beviljat detta lån så har man även rätt att använda lånet som man själv önskar.

Långivaren- eller du själv kan lösa dina dyra lån

Skulle du få ett positivt svar på dina ansökan så finns två olika tillvägagångssätt för att lösa dina dyra lån. Du kan alltid låta den nya långivaren lösa lånen åt dig eller så kan du välja att lösa dyra lån och krediter själv.

Om du önskar låta den nya långivaren lösa lånen åt dig så kan du hos många långivare också ange detta i din ansökan.
Löser du dina lån själv så är det alltid bra att börja med att kontakta varje enskild långivare som du har en skuld hos. Hör sedan efter med varje långivare vilket som är det totala slutbeloppet som du har att betala för att också bli helt skuldfri.

Krav och villkor för att få lösa dyra lån

⦁ Den lägsta åldersgränsen är alltid minst 18 år. Det finns också långivare som har 20-23 år som lägsta åldersgräns.

⦁ Svensk medborgare med svenskt personnummer.

⦁ Folkbokförd i en svensk kommun.

⦁ Ett svenskt telefonnummer och en E-postadress.

⦁ Hos mer eller mindre samtliga långivare så får man som låntagare inte ha någon skuld eller aktiv anmärkning hos Kronofogdemyndigheten.

Innan du ansöker om lånet

Du har säkerligen hört det tusentals gånger förut med det tåls ändå att sägas igen, kom alltid ihåg att jämföra lånens räntekostnader och villkor med varandra innan du ansöker.

För att du ska kunna sparar pengar varje månad genom att du har lägre kostnader för amortering och ränta så behöver också ditt nya lån har en lägre effektiv räntekostnad än vad du har på de dyra lånen du vill lösa.

Då en kreditupplysning alltid måste göras enligt svensk lag så kom också ihåg att vara selektiv med dina ansökningar, att ansöka till ett par få långivare istället för till allt och alla är med andra ord också att rekommendera.

Att lösa dyra lån utan UC

För många som har en lägre kreditvärdighet innehållande en eller flertalet betalningsanmärkningar så kan det ändå finnas möjlighet att lösa sina lån. När man har en och även flera betalningsanmärkningar så är det i princip omöjligt att få ett lån hos en långivare som gör sina kreditupplysningar hos UC (Upplysningscentralen).

Skulle man ha en (eller flera) betalningsanmärkningar så kan det istället vara värt att försöka lösa alla sina dyra lån hos en långivare som inte använder sig av UC. När en långivare inte använder sig av UC så är det istället hos Creditsafe eller Bisnode som dessa vanligtvis gör sina kreditupplysningar hos och av den anledningen att dessa många gånger kan bevilja ett lån trots betalningsanmärkningar.

Skulle du vara intresserad av att lösa dina lån utan UC så hittar du gott om långivare på denna sida som inte använder sig av UC. Även om du kan ha goda möjligheter till ett lån utan UC så är det fortsatt lika viktigt att komma ihåg att jämföra lånens räntekostnader och övriga villkor.

Använd lånet till att lösa dina dyra lån

Då ditt nya lånet är tänkt att ge dig en betydligt mera stabil- och hållbar privatekonomi över sikt så kan det för många också vara bra att bli påmind om vad lånet också är avsett för, till att lösa alla dina dyra lån.

Vet man med sig att man kan ha svårt att hantera lånet och att man lätt kan falla för frestelsen att nyttja delar av lånet till konsumtion som inte är nödvändig, ja då är det också bäst att låta den nya långivaren lösa alla dina dyra lån åt dig.

1 reaktion på ”Lösa dyra lån-så gör du!”

  1. Pingback: Intresset för charterresor ökar stort »

Kommentarer är stängda.