charterresor

Intresset för charterresor ökar stort

Intresset för charterresor ökar kraftigt i Sverige. Efter snart två år av restriktioner, med mycket omställningar, oväntade förändringar och tuffa arbetssituationer börjar samhället nu öppna upp igen. För oss svenskar som brukar kallas det “resande folket” och som allra främst har ett enormt intresse för charterresor så har dessa två år av inställda resor och tappra försök till hemester skapat en ännu starkare längtan efter att komma utomlands igen.

Nu när restriktionerna helt har lättat så börjar det äntligen bli dags att ge sig ut i vida världen igen! Det märktes en tydlig skillnad i antalet resenärer bara från sommaren 2020 till sommaren 2021, då det gick från 62 000 svenska resande, till 323 000. Detta är såklart en enorm skillnad, vilket också har märkts i resebolagens positiva statistik. För många resenärer så görs bokningen via ResaTillSpanien.se där det alltid erbjuds bästa möjliga pris på flygresor, hotell, utflykter på resmålet m.m.

Att resandet ökar beror såklart på att länder som är beroende av sin turism har öppnat upp igen samt såklart på att covidbeviset nyligen har införts. För resebranschen är detta en mycket glädjande nyhet, eftersom det är en av de branscher som påverkats som mest av den pågående pandemin.

Hit går svenskarnas charterresor

Svenskar har länge rest både inom och utom Europa, och det är även nu en blandning av resmål som befinner sig på topplistan. För det mesta skiljer sig destinationerna inte från hur rankingen såg ut innan pandemin där resor till Kanarieöarna, Grekland och Maldiverna står fortfarande högt på listan. Hit går charterresorna dagligen, och svenska turister tycks inte få nog av dessa vackra, trevliga och inte minst varma länder.

Visst är det också otroligt lockande med vita sandstränder, turkost vatten och sol hela dagarna? Särskilt nu, när mörkret och kylan smyger sig på, och marken snart är täckt av löv. Då är det svårt att inte drömma sig bort till varmare breddgrader. Men nu behöver det inte längre stanna vid drömmar; bokningar av charterresor ökar storartat. Till skillnad från hur statistiken ser ut i normalfall, då chartern bara står för omkring 20 procent, är de nu uppe på omkring 50 procent av bokningarna.

Solsäkert och restriktionsfritt

Att det är intresset för just charterresor som skjutit så i höjd är emellertid inte vidare konstigt. För det första känns det oftare tryggare att boka flygning och hotell tillsammans, särskilt när resebranschen inte ännu är helt återställd. För det andra är det värme, sol och bad svenskarna vill åt, snarare än storstäder som New York eller London. Det beror troligen också på att risken är större för strängare restriktioner på dessa platser, eftersom folktätheten är betydligt högre.

För alla som älskar att resa till Spanien så är det också bra att vara medveten om att det fortsättningsvis finns en hel del restriktioner som fortsatt gäller i landet och där man som besökare som alltid behöver anpassa sig efter de regler som gäller. När fler och fler har fått sina vaccindoser börjar det åter kännas tryggt att boka även längre resor, varför destinationer som Thailand stigit på topplistan. Också resor Karibien, USA och Dubai har fått högt tryck. Oavsett vart resan går är det fortfarande viktigt att ta ansvar och visa hänsyn, och att följa de restriktioner som finns.

Mina bästa tips innan du bokar någon av alla härliga charterresor!

  1. Alla tycker om att ha många olika resor att välja mellan samtidigt som man sparar gott om pengar på köpet. Ha för vana att boka din resa via ResaTillSpanien.se för att få gott om alternativ att välja emellan samtidigt som du sparar pengar.
  2. Researcha boendet och resmålet innan ni åker. Är det några särskilda saker som pool, havsutsikt, restaurang, barnklubb m.m som är viktiga för en så kolla upp detta innan ni packar väskan och sticker iväg. Är det shopping, uteliv eller spännande utflykter som lockar så se även till att kolla upp om resmålet erbjuder detta innan ni bokar er semesterresa.
  3. Om ni är hela familjen som reser och har flera mindre barn med på resan så kan det vara värt att välja ett all-inclusive-hotell. Att ha måltider, drycker och snacks klart att hämta varje gång som det kurrar i magen hos någon i familjen är verkligen guld värt. En stor fördel med många all-inclusive-hotell är också att de ofta har barnklubbar med aktiviteter, vilket såklart är roligt för barnen och avlastande för föräldrarna.
  4. Packa lätt och köp det du behöver på plats. Åker du på charterresa för att få sol, bad och värme så åker du för klimatets skull, vilket innebär att du kommer att spendera mycket av dagarna i din bikini eller i dina badbrallor. Om man klär upp sig så görs detta oftast när man vill gå ut och äta middag på kvällen och ytterst sällan under dagen när man slappar vid poolen eller på sandstranden.
  5. Ha råd att njuta på semestern. När det gäller charterresor så kan man ofta göra en hel del klipp men att åka iväg på en semester när man behöver vända på varenda krona är inte särskilt roligt för någon. Ha en bra budget som gör att ni kan unna er god mat, dryck, shopping och aktiviteter utan att behöva känna stress och ångest över ekonomin.
  6. Ha en täckande försäkring. I en vanlig hemförsäkring så ingår vanligtvis en reseförsäkring för charterresor vilket ofta räcker gott och väl. Vill man ha ytterligare försäkringsskydd så kan man välja att teckna en extra reseförsäkring om man skulle vilja. Betalar man sin resa med sitt kreditkort så ingår också vanligtvis redan en reseförsäkring. Dessa saker är såklart inte så roliga att tänka på men är klart värt att ha fixat och klart om olyckan ändå skulle vara framme på semestern.

1 reaktion på ”Intresset för charterresor ökar stort”

  1. Pingback: Temaresor är framtidens resor » Hälsoresa till Gran Canaria

Kommentarer är stängda.