bio

Spännande filmtips inför 2022

Handen upp alla som har längtat efter att gå på bio igen! Pandemin har satt käppar i hjulet för många av de planer vi hade och gjort att vi har fått tänka om och ställa in saker vi hade sett framemot. Vi är många som har längtat efter att få glida in på biograferna igen, köpa vår popcorn och slå oss ner tillsammans med andra biofantaster för att få se en efterlängtad premiär.

Biopremiärer under 2022

Tillhör du en av dem som älskar biopremiärer så har 2022 en hel att erbjuda dig. Gillar man fotboll eller av andra anledningar gillar Zlatan och fängslas av hans väg till toppen får man inte missa “Jag är Zlatan” som har biopremiär den 14 januari 2022. Den här filmen handlar om en kille från Rosengård, en tuff stadsdel i Malmö, med ganska hårda levnadsvillkor. Han började med ingenting men med hjälp av hårt arbete, talang och en tro på sig själv slutade han på toppen och blev en av de bästa fotbollsspelarna i världen genom tiderna.

Gillade du Jurassic World filmerna så blir du säkert eld och lågor när du hör att “Jurassic World Dominion” har premiär på biograferna den 10 juni 2022. I den sjätte filmen om Jurassic Park härjar dinosaurierna fritt i hela världen. Kommer de att ta över fullständigt och utrota mänskligheten eller kan vi kanske dela vår planet, dinosaurier och människor?

Den 27 maj 2022 har “Top Gun – Maverick” premiär, den har säkert många väntat på. Denna uppföljaren till en av 80-talets största filmer handlar Pete “Maverick” Mitchell som är en modig testpilot som tänjer på alla gränser som finns. Han försöker till varje pris undvika den befordran som kommer att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften.

För alla som älskar Marvels filmer så är 2022 onekligen ett spännande år att se fram emot. Inte mindre än 4 nya filmer från Marvel kommer under 2022. I tur och ordning så släpps Thor: Love and Thunder i februari, Doctor Strange in the Multiverse of Madness i mars, Black Panter: Wakanda Forever i juli och The Marvels i november.

För familjen finns det mycket att se fram emot

Ska man gå tillsammans med familjen på bio så kanske man behöver välja filmer som kan passa även de yngsta familjemedlemmarna. Den 1 april 2022 har “Mamma Mu hittar hem” premiär. Mamma Mu brukar vara omåttligt populär hos den yngre publiken med sina tokiga upptåg tillsammans med Kråkan. I den här filmen rubbas dock vänskapen mellan mamma Mu och hennes vän Kråkan när en stork flyger in på bondgården.

En annan film som kan roa hela familjen är “Minioner: Berättelsen om Gru” som har premiär den 1 juli 2022. I den här filmen får vi veta varför Gru, en 12-årig pojke, drömmer om att bli världens största superskurk. Gru kläcker en plan som är tillräckligt ond för att bli medlem i gruppen Grymlingarna, som han beundrar. Till sin hjälp har han inga mindre än Minionerna. Vill du och familjen ha ytterligare bra tips på filmer att se fram emot under 2022 så titta gärna in på DeFlamo.se.