Temaresor till Gran Canaria med Welltours

Temaresor är framtidens resor

Fantastiskt sköna massagebehandlingar under en palm, yoga i soluppgången på stranden, utmanande träningspass och roliga vandringar i bergen, ja visst låter det härligt? Jag och pojkvännen fick nyligen ta del av allt detta och mer därtill när vi stack iväg på en kombinerad hälsoresa och träningsresa till Gran Canaria med Welltours. Skräddarsydda temaresor efter resenärernas önskemål är vad som erbjuds helt enkelt.

Efter en hektisk start på 2022 så ville vi båda få både sol, bad, värme och en kombination av avkoppling och härlig träning. Jag kan lugnt säga att vi båda blev galet nöjda av vår smått spontana temaresa och allt vi fick uppleva under en veckas tid. Det enda vi ångrar nu så här i efterhand är att vi inte valde att vara borta 2 veckor istället för 1 vecka då tiden gick alldeles på tok för snabbt. Så, hur såg då vår vecka ut på Gran Canaria för alla er som undrar?

Efter frukost och välkomst/informationsmöte så hade vi båda bestämt oss för att börja vår resa med en massagebehandling hos arrangörens samarbetspartner, Den Skandinaviske Massör. Både jag och pojkvännen brukar gå på massage regelbundet cirka 1-2 gånger per månad, vi har gjort så under de 7 år vi varit tillsammans så man kan nog lugnt säga att vi är rutinerade inom området ha ha :).

Massagen vi fick av Tamy och Andreas var vi eniga om var den absolut bästa vi någonsin fått. Fantastiskt lyhörda och duktiga terapeuter som båda lyckades hitta hårda muskelknutor och spända muskler som ingen annan tidigare har gjort. Både jag och pojkvännen gillar när en massage känns ordentligt och så där härligt ”skönt-ont”, något som vi verkligen fick till 100%.

Tanken var att vi skulle börja semestern med varsin massage och att även avsluta den med varsin massagebehandling innan hemfärd.
Det blev till slut att vi klämde in ytterligare 2 behandlingar var så att det blev 4 massagebehandlingar var på 7 dagar, JÄKLAR vad skönt det var och så otroligt välinvesterade slantar.

Gör ni ett besök på Gran Canaria och vill få superproffsig massagebehandling för era onda och stela muskler, ja då rekommenderar jag er verkligen att kontakta Den Skandinaviske Massör för att få hjälp, ett tips på traven är dock att kontakta dom redan innan ni åker ner då det var knivigt att få tid trots att det var i slutet av den Skandinaviska säsongen.

 

Temaresor Gran Canaria
Skönt och lite ont om vartannat, precis som en riktigt bra massagebehandling ska vara.

Temaresor med roliga och omväxlande aktiviteter

Yoga i soluppgången direkt på sandstranden var också en höjdare (här tog dock pojkvännen sovmorgon) och en riktigt härlig start på dagen, jag ”fuskade” en dag när jag också sov lite längre men i övrigt så var jag med varje dag.

Utöver detta så var vi båda med 1-2 gånger per dag på allt från corepass, crossfit och till vattengymnastisk, för att enbart nämna några exempel på roliga och omväxlande aktiviteter. Här väljer man såklart själv på vad eller vilka aktiviteter som man vill vara med på och det finns inget tvång på medverkan utan bara härligt pepp från instruktörerna på de pass som man deltar på, RIKTIGT SKOJ. Detta är också något som skräddarsydda temaresor ska handla om anser jag, det finns ett ”schema” att utgå ifrån men där man i slutändan själv kan välja att vara med på det man vill.

En utmanande och rolig vandring i bergen i Gran Canarias otroligt omväxlande klimat hann vi också med att göra under vår resa. Att det finns hundratals mil vandringsleder bara någon timme bort från stränder smockade med turister hade nog inte många trott, inte jag åtminstone.

En annan höjdare med vår resa var också utflykten som ingick i vårt paket, en fantastisk resa till gröna och lummiga Agaetedalen. I Agaete finns tydligen Europas enda kaffeplantage och att komma hit var en magisk upplevelse i sig. Apelsinträd, vindruvor, mango, vattenmeloner, avocados är bara något av allt som växer här.

För många som trodde att temaresor eller klassiska charterresor till Gran Canaria bara handlar om sol, bad, ökensand och turister fick här verkligen tänka om. Utöver provsmakning av frukt, kaffe och prisbelönta viner så fanns här även en otroligt mysig gårdsbutik där man kunde köpa hem allt som kunde provsmakas och av det som växer och tillverkas i Agaete.

Kaffe, vin, ost och en stor påse mangos köpte vi hem, något som gjorde att det vår svårt att få plats med allt vid hemfärd, men det är en annan story. Agaete är en plats jag också blev fullkomligt förälskad i, nu behöver jag vara förankra och förhandla med pojkvännen om att vi ska köpa en liten ”Finca” här i framtiden.

Temaresa till Agaete
Fantastiskt vackra Agaetedalen på Gran Canaria.

En fantastisk temaresa som vi gör om snart igen

Jag och pojkvännen har rest mycket i våra dagar, antingen tillsammans eller var för sig innan vi blev ett par. Ofta så gick resorna till avskilda platser och hörn i världen för att kunna se och uppleva andra platser och kulturer som man sällan eller aldrig annars får chansen att uppleva.

Ingen av oss hade på förhand heller kanske trott att en hälsoresa till Gran Canaria skulle bli en av de bästa resorna som vi någonsin har gjort-men så blev det ändå, så himla skoj när alla ens förväntningar överträffas så totalt och nu kan vi knappt vänta på att få sticka iväg på nästa resa.

Så, funderar du på en resa som laddar batterierna till både kropp och själ? Ja, då kan jag starkt rekommendera att du kollar in Welltours kommande hälsoresor och träningsresor ner till Gran Canaria, de kommer garanterat till att bli ett minne för livet för alla som åker. Jag (och pojkvännen) är åtminstone fullkomligt övertygade om att just skräddarsydda temaresor av olika de slag även kommer att vara framtidens resor och vad allt fler resenärer kommer att vilja ha.