jobba hemifrån

Möjligheten att jobba hemifrån eller där man helst vill

Att jobba hemifrån eller där man helst önskar befinna sig är något som allt fler vill göra. Jag har själv sedan ett drygt år tillbaka i tiden möjligheten att kunna göra just detta. En allt mera populär benämning på mitt yrke har väl kommit att bli digital nomad eller influencer, jag själv föredrar att kalla mig själv för mångsysslare inom media, det låter mindre flashigt så 🙂 ;).

Jag känner mig hur som helst otroligt priviligierad och lyckligt lottad att kunna ha världen som arbetsplats. Mina arbetsverktyg är som vanligt min Mac och min mobiltelefon, en trygg och bra internetuppkoppling är som alltid A och O när man vill kunna jobba där man befinner sig. 

Jag uppdaterade mig också nyligen till en efterlängtad iPhone 13, något som jag absolut inte ångrar då jag jobbar allt mer och mer direkt från mobiltelefonen. Jag försöker alltid hålla mig up to date med vilka mobila nyheter som kommer ut på marknaden och finns det saker jag gillar och som kan underlätta både min vardag och arbete, ja då slår jag också till omgående.

Att ha schyssta arbetsverktyg där jag alltid kan skriva, redigera, fota, ladda upp och ladda ner, säkerhetskopiera m.m är något som jag också kommer på mig själv om att ta för givet idag, något som verkligen inte hade varit det för mig enbart för cirka 6-7 år sedan. Tiden går och utvecklingen med den kan man nog lugnt säga.

Förutom en bra dator och en bra mobiltelefon så tycker jag också det är trevligt att ha en riktigt bra och smidig datorväska med bra förvaringsutrymme. Något som jag också gillar att göra samtidigt som jag uppdaterar mig på mobilfronten är också att köpa på mig ett par snygga mobilskal, denna gång blev det ett par riktigt läckra iPhone 13 pro skal från Skalhuset.se som jag verkligen är supernöjd med.

Ni som känner mig vet ju att jag är fullkomligt galen i vackra blommor, så ja då kanske valen av mobilskal heller inte blev någon större överraskning för många av er:) ;). Ja jag vet, jag har allt en smygfetisch för mobilskal och för datorväskor i läder 🙂 ;). Här nedan ser ni mina nya förälskelser btw :), samtliga bilder är från Skalhuset.se (med tillåtelse att publicera dessa för mig).

mobilskal
jobba där man befinner sig
jobba hemifrån

Självdisciplin är viktigt i mitt yrke

Mina trådlösa hörlurar är också något som jag ser som ett av mina viktiga arbetsverktyg, särskilt då jag ofta är på resande fot och kanske befinner mig på en buss, ett tåg eller i ett plan högt upp i luften och då är många gånger ett par bra hörlurar ett absolut måste för att kunna få arbetsro. Något som också är otroligt viktigt att ha när man vill jobba hemifrån eller jobbar där man helst önskar vara är att man har en stark självdisciplin, något jag verkligen har gott om sedan min tid som student och som idrottare.

Även om man inte går till en fysisk arbetsplats och sätter sig och jobbar bland massa kollegor och där man både klockar in och stämplar ut på arbetsplatsen som alla andra, så är det för mig ändå superviktigt att ha ett schema och rutiner att följa. För mig så ser en vanlig dag måndag till och med lördag (söndag är jag ledig) ut på ett ungefär:

06:00 Går upp och tar en proteinshake och en näve nötter.

07:00 Gymmet.

08.30 Äter igen (ja jag älskar mat) men nu riktig frukost.

09:00 Börjar jobba.

11:30 Lunch och powernap.

12:30 Fortsätter jobba.

16:30 ”Stämplar ut” från ”kontoret” var jag än befinner mig någonstans.

17:00 Middag.

18:30 Kvällspromenad och dusch.

19:30-21:30 Kvällsfika, följt av att jag slappar i soffan till någon spännande serie eller film.

21:45-22:00 Zzzzzzzzzz…..

För många som läser detta blogginlägg och som själva skulle vilja jobba hemifrån som sin egen men som tror att man behöver vara en känd bloggare eller influencer med flera hundratusen följare på sina sociala medier för att kunna göra detta, tänk om. Det är vanligt att förminska sig själv och att tro att man inte har några kunskaper eller färdigheter som andra skulle vara intresserade av.

När du sätter dig ner och funderar, visst finns det ändå en hel del som du är duktig på eller som du skulle kunna tänka dig att lära dig? Fiverr.com och Upwork.com är världens två största plattformer för frilanstjänster. Här kan du (precis som jag gör) erbjuda dina tjänster inom mängder av eftertraktade områden åt små eller medelstora företag världen över.

Allt från översättningar mellan språk, webdesign, sökmotoroptimering, textskrivning, illustrationer m.m m.m råder det en enorm efterfrågan för. Har du som jag ett stort önskemål om mera frihet i din vardag och där du själv kan påverka dina arbetstider, din arbetsplats och din lön, ja då råder jag dig starkt att surfa in på både Fiverr och Upwork för att läsa mera.

2 reaktioner på ”Möjligheten att jobba hemifrån eller där man helst vill”

  1. Pingback: Att göra eller köpa hemsida-det är frågan! »

  2. Pingback: Sömnproblem? Mina 8 bästa tips till bättre sömn! » Läs mer!

Kommentarer är stängda.