gasgrill

Med en gasgrill så kan du grilla god mat året runt

Med en gasgrill eller gasolgrill som de också kallas så kan du njuta av god mat hela året. Att grilla är något som vi med vällust tänker på och ofta tänker att det hör ihop med sommaren. Många, som har möjlighet till det, börjar grillsäsongen redan tidigt på våren och grillar utomhus till långt in på hösten. Vi tycker ibland att vi knappt kan komma i gång med att grilla tidigt nog på våren.

Tanken på grillad mat, med alla tillbehör och allt vad det innebär, får det att vattnas i munnen på oss. Att grilla är också det perfekta sättet att kunna göra flera olika maträtter med olika tillbehör på samma gång.

Men varför skulle vi behöva begränsa oss till att bara grilla sommartid? De flesta av oss har ju alla möjligheter att grilla året runt. Oberoende av om du bor i villa eller lägenhet så finns det olika typer av gasolgrillar som fungerar bra att använda utomhus, på din altan eller på din balkong. Ta gärna reda på innan vad som gäller just för din bostad om du bor i höghus. Här kan det ofta finnas olika regler för grillning.

Snabb och enkel tillgänglighet med gasolgrillar

Att grilla med en elektrisk grill eller gasgrill kan fungera i många fall. Bor du i villa så kan du förvara din gasgrill utomhus även under vinterhalvåret, gärna med ett överdrag och under ett altantak. Detta gör att du snabbt och enkelt kommer åt gasolgrillen när som helst andan faller på och du känner för att ha en grillkväll. Att grilla till middag en vanlig vardagskväll kan också fungera lika bra, när du alltid har din grill nära till hands.

Vi nordbor kanske inte tänker på hur enkelt det är att använda grillen vintertid eftersom vi inte är utomhus på samma sätt som under sommaren. Men det är egentligen inget hinder, utan fungerar lika bra även vintertid. Har man bara har förberett gasolgrillen och platsen där man ska grilla i god tid innan vintern, så kommer det att fungera lika bra som att grilla på sommaren.

Tänk bara på att göra förberedelserna innan det blir för kallt ute eller eventuellt börjar snöa. Då kanske det inte känns lika motiverat längre. Med bra planering är du förberedd på många härliga grillkvällar även under vintern. Du behöver inte längre gå omkring och vänta och längta till våren för att avnjuta dina läckra grillade måltider!

Mina 6 bästa tips när du ska välja gasgrill

  1. Välj en gasolgrill efter hur många personer du vanligtvis ska grilla åt. En väl tilltagen grillyta är alltid bra att ha.
  2. Gasolgrillar med 4 brännare gör att maten kan hålla en jämn temperatur men gör också att du kan reglera olika temperaturer på den mat som lagas, perfekt när man tillagar olika rätter eller när maten blir klar i omgångar.
  3. Gott om förvaring på gasolgrillen är alltid bra att ha. Ett övre galler inuti gasolgrillen eller genom att gasolgrillen har ett eller flera sidobord är alltid praktiskt och bra.
  4. Använd riktiga grillverktyg och en grillhandske för att inte riskera att skada dig under grillningen.
  5. Gasgrillar kan vara tunga och besvärliga att flytta runt. För mig personligen så är det guld värt att ha en lättare gasgrill med hjul som jag kan flytta runt som jag behagar.
  6. Att lägga till en tusenlapp eller två är alltid värt det i slutändan. För cirka 8-10 000 kronor får man idag en medelstor gasolgrill av bra kvalitet.

1 reaktion på ”Med en gasgrill så kan du grilla god mat året runt”

  1. Pingback: Laga mat utomhus, det bästa jag vet! » Läs mitt blogginlägg!

Kommentarer är stängda.