Massagestol

En massagestol ger dig massor av hälsofördelar!

Många är vi som kommit hem efter en lång arbetsdag eller en dag utomhus med fysiska aktiviteter. Vi sätter oss ner i soffan och tänker tanken att det skulle ha varit underbart skönt med lite avkopplande massage. Fysisk och personlig massage i all ära, men det kan vara svårt att ordna i praktiken. Exakt när vi behöver det kanske det inte finns lediga tider att boka hos någon massör.

Vi kanske har lång väg som vi måste åka för att komma till en massör. Med en massagestol är dessa hinder snabbt undanröjda.
Du kanske har testat massagestolar som finns på flygplatser eller i köpcentrum och känner redan till hur det löser upp alla spända muskler och knutar i kroppen.

Har du tid över i väntan på flyget kan du sätta dig ner och testa en massagestol efter en lång arbetsdag. Väntar du på någon i ett köpcentrum så kan du lätt fördriva en stund med att sätta dig i en massagestol och känna välbefinnandet komma krypande. Det är också det perfekta sättet att koppla av och stressa av efter en hel dag framför datorn eller stillasittande i möten.

Många fördelar med en egen massagestol

Möjligheterna är många att hålla din kropp i perfekt form med hjälp av en massagestol. Alla hälsofördelar som man får med en egen massagestol är också närmare oändliga. Det är en investeringskostnad att köpa sig en egen massagestol, men dessa kostnader är lätt inbesparade. Tänk även på att alla i familjen dessutom kan använda sig av massagestolen (om du är snäll och tillåter det).

Du kan använda den när som helst på dygnet. Det krävs heller ingen minutiös planering för att få tid att göra detta utan stolen står där och väntar på dig, precis när du själv har tid och känner för att få en genomkörare för kroppen.

Även om en bra massagestol kostar kring 20 000 kronor och uppåt så är detta också en summa som man över sikt kan spara in genom uteblivna besök hos en massör och framförallt för den förbättrade hälsa den ger dig och hela din familj. Några av alla hälsofördelar du får med massagestolar är:

 • Smärtlindring.
 • Avkoppling.
 • Ökad blodcirkulation.
 • Mjukare muskler och leder.
 • Förbättrad hållning.
 • Bättre sömn.
 • Stressreducerande.
 • Sätter fart på ämnesomsättningen.

Andra fördelar med en massagestol är också att man har direkt tillgång till den när man än vill. Man behöver inte längre vänta på sin tid hos massören och man behöver heller inte resa någonstans för att få sin hett eftertraktade behandling för sin onda och stela muskler utan man kan istället få sin massagebehandling från sin alldeles egen massagestol direkt hemma i vardagsrummet.

Faktum är att bara i och med det uteblivna resandet till massören och i och med att man har sin massagestol alltid stående i hemmet så finns det även gott om tusenlappar att kunna spara varje år. Detta gäller inte minst om man bor i glesbygden och har en än längre sträcka att åka till sin manuella terapeut än vad man skulle ha om man skulle bo i en större stad.

Jobba hemifrån i din massagestol

Många jobbar hemifrån idag och kan planera och prioritera sitt välbefinnande på olika sätt. Man värdesätter alla sätt man kan ta vara på att hålla kroppen i trim. Att skaffa sig den alldeles egna massagestolen som dessutom alla i hushållet kan ha nytta av under dagen är det perfekta köpet.

Om man vill prioritera tid och bekvämlighet så har man allt att vinna på detta. Alla muskler i kroppen får sig även en ordentlig genomkörare av massagestolen, vilket alltid är uppskattat av alla. 

Sitter du hemma och jobbar framför ditt skrivbord så kan du till och med variera dig så att du sätter dig i din massagestol en stund samtidigt som du jobbar eller så bestämmer du dig helt enkelt för att all tid i din massagestol ska gå åt till 100% njutning och avkoppling och ingenting annat.

Tänk även på detta

Massagestolar är fantastiska produkter som kan ge massor av välbefinnande och en förbättrad hälsa till oss alla. Innan du öppnar plånboken och är redo att investera i en av alla massagestolar som finns ute på marknaden så är det som alltid bra att ha koll på vissa saker på förhand. Detta gäller inte minst:

 • Vilka olika funktioner vill du att din massagestol ska ha? Jämför produkter med varandra så att du är säker på att produkten du till sist väljer även har de funktioner som är viktiga för dig.
 • Läs recensioner från andra kunder. Att göra sin egen hemläxa är alltid lika viktigt. Via kanaler som Google, Facebook och Trustpilot kan du läsa recensioner kring den eller de produkter som du själv är intresserad av. Faktum är att detta är en viktig avgörande faktor för många när de ska fatta sitt köpbeslut gällande en specifik produkt.
 • En och samma modell av en massagestol kan kosta olika mycket hos olika försäljare. Jämför den eller de massagestolar som du är intresserade med andra försäljare för att kunna hitta bästa möjliga pris.
 • Fraktkostnaden ingår som oftast hos olika försäljare, men dock inte alltid, se över detta på förhand.
 • Se över vilka garantier som erbjuds.
 • Många massagestolar levereras idag monterade och klara, skulle du välja en massagestol som inte redan är monterad så kom ihåg att läsa manualen noga när du väl ska montera ihop den. Det kan vid montering vara bra att vara 2 personer.
 • Kom även ihåg att alltid läsa användarmanualen noga om vad som gäller kring själva användandet innan du sätter dig ner och njuter av behandlingen från din massagestol.

Till sist, skulle du stå under läkarvård för din hälsa så är det alltid rekommenderat att du rådfrågar din läkare innan du använder din massagestol. Min bloggartikel innehåller annonslänkar som genererar mig en mindre intäkt vid köp, ditt pris påverkas dock aldrig negativt och ditt pris förblir alltid det samma vid köp.

1 reaktion på ”En massagestol ger dig massor av hälsofördelar!”

 1. Pingback: Vill du också bli massör? Tänk på detta först. »

Kommentarer är stängda.