höstmys

Så fixar du höst- och vinter-myset bäst

När sommaren är slut och temperaturen börjar sjunka och det blir fort mörkt ute är det lätt att känna att sommaren var alldeles för kort. Många undrar hur man ska överleva till nästa sommar och tycker kanske att höstens och vinterns månader är alldeles för många och alldeles för långa. Men under hösten och vintern finns det så mycket annat vi kan göra för att höja mysfaktorn än att deppa och vänta på sommarens återkomst. Börja med att plocka fram dina finaste stickade raggsockor. Tänd en eld i brasan om du har möjlighet till det, det funkar även med vanliga värmeljus och gör dig något varmt och gott att dricka, redan då börjar man känna av att hösten och vintern har en del att bjuda på.

Höst och vintermys på hemmaplan

Att fixa det lite mysigt hemma är en god ide för att öka trivseln även om det är kallt om öronen. Passa på att göra om lite, kanske fixa lite nya accessoarer till din inredning. En mysig och fluffig filt som hänger över soffkanten lockar gärna till lite mys i soffan med en bra bok eller en härlig feel-good film. Investera i mycket ljus för att få en mysig stämning och för att få en varm och härlig känsla i hela huset, gärna ett doftljus med lite vinterdoft i.

Att laga en god och mustig höstgryta med härliga färger och goda, runda smaker kan nästan få vem som helst att längta efter kallare årstider. Använd gärna färska primörer och svampen du kanske plockade i skogen. Lagar man dessutom maten tillsammans blir det extra mysigt och det kanske blir en heldag i köket med ett glas rött vin i handen och långa trevliga samtal om allt och inget.

Ut på tur - aldrig sur

Oavsett var i Sverige vi bor så är det ett otroligt vackert land vi bor i och det bör vi utnyttja. När hösten och vintern kommer med sina fantastiska färger och kanske snö om vi har tur, gör vi rätt i att vistas ute så mycket vi kan. Frisk luft, gärna lite krispig, är underbart och har du dessutom med dig fikakorgen med lite varm choklad och nybakade kanelbullar är höst och vinter myset på högsta nivå.

Många tar också med sig en extra korg om tillfället ges att plocka lite svamp, se bara till så att du har koll på vilken svamp som är ätbar.
Vill man ha lite mer aktiviteter utanför huset, kan man med fördel boka in en dag på ett spa. Att få njuta i varma bubbelpooler när vindarna viner runt knutarna och sitta framför brasan och dricka varm choklad efteråt är riktigt lyxigt.

Tycker man om fart och fläng och vill göra något tillsammans hela familjen så är skridskoåkning och pulkaåkning superkul för de flesta oavsett ålder. Ta med en termos med en härlig soppa i för att värma er mellan åken och tänd en liten brasa om det finns möjlighet för det. Att grilla marshmallows utomhus på öppen eld är ett minne som hänger kvar länge hos barnen.

2 reaktioner på ”Så fixar du höst- och vinter-myset bäst”

  1. Pingback: Med en gasgrill så kan du grilla god mat året runt »

  2. Pingback: Ge ditt hem ny karaktär med runda fönster » Läs mer här!

Kommentarer är stängda.